Isı Stresini Yönetmek ve Ölçmek
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

Isı Stresini Yönetmek ve Ölçmek
 
 
Tutarlı ısı stresinin zamanı geldi. Isı stresi altındaki inekler daha az süt üretir, doğurganlığı azalır ve daha yüksek SCC'ye sahiptir. Uygun ısı azaltma sağlanmasının çiftlik üzerinde hem ekonomik hem de refah etkisi olabilir.
 
İnekler ne zaman ısı stresi yaşar?
 
Bütün inekler yemi sindirerek ve süt üreterek ısı üretirler. Ayrıca çevrelerinden ısı alırlar. Bir inek ısı stresine girdiğinde hem hava sıcaklığı hem de nem etkili olabilir. Bir Sıcaklık Nem İndeksi, her iki faktörü de göz önünde bulundurarak ısı stresi seviyelerini tahmin eder. Örneğin inekler, %40 nem ile 72 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda ısı stresi yaşayabilir. Yüksek verimli inekler 68 derecede ısı stresi altında olabilir.
 
Isı azaltımı nerede sağlanır?
 
Artan solunum hızı, nefes nefese kalma ve gruplar halinde toplanma ısı stresinin belirtileridir. Isı hafifletme, fiziksel semptomlar gösterilmeden çok önce uygulanmalıdır.
Çiftlikte her yaş grubuna soğutma sistemi sağlanmalıdır. Süt üretiminin azalması ve doğurganlık endişeleri nedeniyle çoğunlukla süt veren inekleri düşünüyoruz. Bununla birlikte, tutma bölmesi, emziren grupta ısı azaltmanın yetersiz sağlandığı bir alandır. Bazı inekler, tutma bölmelerinde günde 4 saate kadar vakit geçirebilir, ancak tutma bölmelerini doğal olarak havalandırmak genellikle zordur. Bu nedenle, hızlı hareket eden hava ile ıslatma sistemini birleştirmek genellikle pim alanlarını tutmak için en iyisidir.
Kuru ineklerde veya düvelerde süt üretimi konusunda endişelenmemize rağmen, ısı stresi gelecekteki üretkenliği ve doğmamış buzağıları etkileyebilir. Barajdaki ısı stresi, gelişmekte olan fetüsün hayatta kalmasını ve gelecekteki sağlığını ve üretimini etkileyebilir.
 
Isı azaltmanın etkili olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Bir çiftliğin ısı stresini yönetmede ne kadar iyi olduğunu belirlemek zor olabilir. Isı stresi azaltımını ölçmenin bir yolu, yaz-kış oranı kullanmaktır. Yaz-kış oranını hesaplamak için yaz üretim değişkenini (süt üretimi, gebelik oranı) kış üretim değişkenine bölün. Hesaplamada yaz ve kış aylarının ortalamaları veya belirli zaman noktaları kullanılabilir. Amaç, bire yakın bir orana sahip olmaktır. Oranın 1 olması, çiftliğin ısı stresi çökmesi yaşamadığı anlamına gelir. Bir uyarı olarak - süt üretim oranları birden az olma eğilimindedir. Bununla birlikte, somatik hücre sayıları tipik olarak yaz aylarında daha yüksek olduğundan, somatik hücre sayısı oranları birden fazla olma eğilimindedir.
 
 
 
 
Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 




:: موضوعات مرتبط: büyük bas hayvanlar دامهای بزرگlarge animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 284
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 16 / 3 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی